Barun Eugen Von Ransonnet živio je 13 godina u Villi Kremešek u Opatiji, pa su nove vlasnice Lada Sega i Borka Širola odlučile iskoristiti njegovu životnu priču

OPATIJA » Prostoru nekad kultnog kafića »Mario« u blizini opatijske tržnici udahnut je novi život pod novim imenom – »Eugenian«.

Riječ je o caffe baru čiji su koncept osmislile vlasnice novootvorenog ugostiteljskog objekta, opatijske dizajnerice Lada Sega i Borka Širola. Bogatu povijest Opatije i jednog zanimljivog sugrađanina pretvorile su u centralnu figuru svog lokala. Biolog, pisac i izumitelj barun Eugen Von Ransonnet – Villez, odnosno njegov rad, poslužio im je kao predložak zanimljivog koncepta prostora koji sada odiše novim identitetom i svježom energijom, a u kojem vlasnice žele ponuditi novi impuls subkulturnoj ponudi usnuloga grada.

Austrijski barun živio je 13 godina u Villi Kremešek u Opatiji. Bio je živopisan, upisao je likovnu akademiju, nakon toga završio pravo, puno je putovao. Prvi je donio klavir u Japan i svirao je caru. Otkrivač je Modre spilje na Biševu, opatijski portretist i izumitelj staklenog zvona za slikanje čija je fondacija podvodno zvono testirala u Opatiji, a u kojem je on stajao i slikao podmorje.

Baš kao i prostorno uređenje, tako je i ponuda specifična i drugačija. Uz velik izbor prirodnih sokova, piva, whiskeyja, čajeva iz svih dijelova svijeta, kavu Illy koju se može popiti s nekoliko vrsta mlijeka, u ponudi su i vina iz cijele Hrvatske. Među vinima svakako ono najinteresantnije je domaće vino Dušana Rubinića iz Mošćeničke Drage. Za sada je to jedno od rijetkih liburnijskih vina koje se proizvodi u većim količinama a ovaj opatijski kafić će ga imati u ponudi.

Shares